Jag hade PTSD utan att veta om det

Det var länge sedan jag var sådär öppen och ärlig, jag har liksom hållit tillbaka mina känslor för en gång skull. Inte velat dela med mig, inte kunnat dela med mig. Men nu har jag en sak jag faktiskt vill dela med mig av.

Jag har sedan ca 15 år ålder haft sporadisk kontakt med någon form av psykiatri. Min första kontakt blev med BUP omkring 2010, jag blev då ditskickad av polisen efter en våldtäkt. Det var allt annat än frivilligt och jag ville inte alls ha den sortens hjälp. Såhär i efterhand vet jag att jag hade rätt, jag fick ingen hjälp, snarare bara mer ångest. De ville bland annat diagnostisera mig med Bipolär sjukdom, inte för att det är fel att vara sjuk, men efter allt vi gått igenom med denna sjukdomen så fick jag panik. Levde med rädsla över vad den skulle göra med mig länge innan jag tillslut fick höra på vuxenpsykiatrin att detta var helt fel. Jag har alltså ingen sådan diagnos. Hur som, till saken som jag ville prata om.

Av en slump satt jag och läste igenom min journaler på 1177 och det är då jag ser det. "Patienten diagnostiserad med posttraumatiskt stressyndrom". Alltså PTSD. Helt plötsligt var det som att alla bitar föll på plats. Hur jag mått, hur jag betett mig. Oförklarliga panikattacker med hemska minnesbilder som nästan tagit död på mig. Ett oförklarligt utåtagerande, självskador, ångest. Precis allt blev så lätt att förstå helt enkelt. Det konstiga är att ingen har någonsin nämnt detta för mig. Jag gick alltså i många, många år utan vetskapen om varför eller någon form av hjälp och stöd i detta. Jag blir inte ens förvånad över hur vården fungerar längre.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

K,
Det är ju både bra och dåligt att läsa journaler. Men för di verkligen bra att få veta och få bitar att falla på plats. Ha en fin söndag.
kamillaskamera.com/
shinelikeapearl
shinelikeapearl,
Jo visst! Desamma
nouw.com/shinelikeapearl
Suzanne,
Alltså.. att inte få veta din diagnos och så är tjänstefel och även om de har nämnt det så måste du tydligt sagt ja, att du vet. Jag hoppas v erkligen att saker och ting blir bättre <3
www.missphilipsen.com
shinelikeapearl
shinelikeapearl,
Ja, usch. Tack ❤️
nouw.com/shinelikeapearl
Yela,
Blir verkligen så rädd över hur BUP & psykatrin fungerar idag eller faktiskt inte fungerar alls. Jag sökte hjälp hos BUP första gången som 13 åring & gick dit fram tills 18. Under den tiden fick jag verkligen ingen hjälp överhuvudtaget, de fanns tydliga tecken på att jag Har ADHD men ingen märkte då jag träffade nya varje gång och de kollade bara på de jobbiga runt mig. När de väl blev upptäckt sa de att de var för sent då jag skulle bli utskriven & något jag fick fixa själv.

Efter min misshandel fick jag också PTSD. De var inget någon sa till mig heller fram tills nu för 2 månader sedan.
De måste verkligen ta tag i vården!! det får inte funka såhär... Massa kramar till dig❤️
beautyela.se
shinelikeapearl
shinelikeapearl,
Ja det är så tragiskt! Så sjukt hur det fungerar. Kram❤️
nouw.com/shinelikeapearl
Sara,
Så modigt att du delar med dig, jag är jätteledsen att du har behövt att gå igenom det där. Men vad har de givit dig för hjälp? Jag tänker att om de har givit dig den diagnosen så borde de erbjuda verktyg också så att du får en chans att möta det.
skickar dig en stor kram!
www.onyourfeet.blogg.se
shinelikeapearl
shinelikeapearl,
Nej ingn hjälp och idag har jag ingen kontakt med psyk. Kram
nouw.com/shinelikeapearl
sarahlinnsliv
sarahlinnsliv,
Kan hjälpa så mycket när det blir tydligt hur ont det än gör och jag tråkigt att du fick gå igenom detta,kram på dig <3
nouw.com/sarahlinnsliv
shinelikeapearl
shinelikeapearl,
Visst är det så. Tack! Kram ❤️
nouw.com/shinelikeapearl