Jitterbuggkakor

Till kakorna (ca 40 små):
150 g kallt smör eller margarin
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
2 msk pressad citronsaft

Till marängen:
2 äggvitor
2 dl strösocker

Såhär gör du:
1. Starta ugnen på 175 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper.
2. Lägg alla ingredienser till kakorna utom citronsaften i en bunke och blanda ihop. Ha sist i citronsaften och rör till en jämn deg. Kavla ut på mjölat bakbord och tryck ut små kakor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och ställ kallt medan du gör marängen.
3. Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt lite socker åt gången under fortsatt vispning. Vispa till en vit, glansig smet. Häll i spritspåse och spritsa på kakorna. Grädda mitt i ugnen i 15 - 17 minuter. Får marängen för mycket färg kan du ställa in en plåt över eller lägga på lite folie sista stunden. Låt kallna helt innan du äter de.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229