Jitterbuggsnittar

Till kakorna:
150 g kallt smör eller margarin
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker

Till marängen:
2 äggvitor
2 dl strösocker

Det
1. Starta ugnen på 175 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper.
2. Lägg alla ingredienser till kakorna i en bunke och blanda ihop till en jämn deg. Plasta och lägg kallt medan du gör marängen.
3. Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt lite socker åt gången under fortsatt vispning. Vispa till en vit, glansig smet. Häll i spritspåse eller om du vill breda ut de över kakorna låt vara kvar i skålen.
4. Ta ut degen, dela i tre delar och rulla till korvar. Lägg på plåten och platta ut med fingrarna. Klicka eller spritsa ut marängen över.
5. Grädda mitt i ugnen i 12 - 15 minuter (får marängen för mycket färg enligt dig så kan du ställa en plåt eller lägga aluminiumfolie över sista stunden). Skär till snittar.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229