Jordgubbscheesecake

Till botten:
100 g smör eller margarin
15 st digestivekexliknande

Till cheesecaken:
4 st gelatinblad
350 g + 200 g jordgubbar
1,5 dl strösocker
3 dl vispgrädde
200 g färskost

+ lite jordgubbar till toppingen

Såhär gör du:
1. Fodra en form på ca 22 - 23 cm med bakplåtspapper (min är dock gjord i en på 20 cm, därav höjden).
2. Smält smöret. Mixa kexen. Blanda ihop till en massa och pressa ut i formen till en botten.
3. Lägg gelatinet i kallt vatten 5 minuter. Smält sen i en kastrull på låg värme tillsammans med 1 msk vatten.
4. Mixa 350 g av jordgubbarna tillsammans med sockret. Blanda i gelatinet. Blanda sen ner färskosten till en jämn smet.
5. Vispa i en annan bunke upp grädden. Rör försiktigt ner den med jordgubbsblandningen.
6. Dela 200 g jordgubbar i mindre bitar och vänd ner i smeten. Häll i formen och ställ i frysen i ca 5 timmar. Ta fram ca 30 minuter innan servering och dekorera.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer