Jordgubbstårta

Du behöver:
Tårtbotten, köpt eller hemgjord.
Till citronkrämen:
2 dl pressad citronsaft
4 st äggulor
1 dl vatten
2 dl strösocker
0,5 dl majsstärkelse
50 g osaltat smör

Till Jordgubbsmoussen:
250 g frysta jordgubbar (som tinat)
1,5 dl florsocker
3 dl vispgrädde
3 st gelatinblad

Till dekoration:
5 dl vispgrädde
0,5 L jordgubbar

Såhär gör du:
1. Börja med att göra fyllningarna. Citronkrämen gör du genom att blanda strösocker, majsstärkelse och äggula i en bunke. Häll sen vattnet och citronsaften i en kastrull och tillsätt sen äggblandningen. Koka upp och låt koka några minuter under ständig omrörning, ska bli glansig och tjock. Blanda i smör och rör slätt. Ställ sen åt sidan och låt kallna.
Gör sen jordgubbsmoussen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten minst 5 minuter. Mixa jordgubbarna tillsammans med florsockret till en slät puré. Ta 1 dl av purén och lägg i en kastrull tillsammans med gelatinbladen och värm tills gelatinet smält helt. Häll sen ihop med resterande puré och rör om ordentligt, låt kallna. Vispa grädden ganska hårt. Vänd sen ihop med lite puré åt gången tills allt är blandat till en jämn mousse.
2. Vispa grädden till toppingen. Skölj dina jordgubbar och ta bort toppen. Dela med en äggdelare.
3. Ta fram dina tårtbottnar och lägg botten på ett fat. Lägg på ena halvan av varje fyllning på en botten, spara någon cm på kanten. Lägg sen resten av fyllningen på samma sätt på andra lagret och avsluta med toppen på tårtbotten. Täck med ett tunt lager grädde. Spritsa ut resterande grädde på kanten. Lägg jordgubbarna ovanpå. Ställ kallt tills servering.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

MariasVardag
MariasVardag,
ser jättegod ut fast jag inte äter jordgubbar 😅
nouw.com/mariasvardag
shinelikeapearl
shinelikeapearl,