Kaffe- och chokladkaka
Till kakan:
3 ägg
3 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten
Till fyllningen:
125 g smör eller margarin
1 dl starkt kaffe
3 msk vaniljsocker
+ lite florsocker till toppen
Såhär gör du:
1. Starta ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form på 22 - 23 cm.
2. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
3. Blanda ihop de torra ingredienserna och häll i äggsmeten samtidigt som de kokande vattnet. Rör sen ihop till en jämn smet. Häll i formen och grädda mitt i ugnen i 35 - 40 min, håll koll och känn efter med en provsticka. Låt kallna helt.
4. Dela kakan på mitten.
5. Koka ihop alla ingredienser till fyllningen. Skeda ut över båda kakdelarna och lägg sen ihop igen. Ställ kallt tills de satt sig. Pudra med florsocker innan servering.


Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget ♥
Det både låter och ser god ut 😊 kul att du delar med dig av receptet