Kaffe & chokladtårta
Till botten:
3 ägg
3 dl strösocker
0,5 dl vatten
0,5 dl kaffe
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl kakao
2,5 dl vetemjöl
Kaffekrämen:
300 g smör
9 dl florsocker
1 tsk vaniljpulver eller 1 msk vaniljsocker
0,75 dl kallt starkt kaffe
0,75 dl kakao
+ eventuellt lite hallon till toppingen
Såhär gör du:
1. Starta ugnen på 180 grader. Klä en springform på ca 22 cm i diameter (jag hade 20) med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och socker.
3. Koka upp vattnet och kaffet i en kastrull. Häll i äggblandningen och vispa ihop.
4. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Häll sen i äggblandningen och för ihop. Häll i formen och grädda längst ner i ugnen i ca 40 min. Känn med provsticka. Låt kallna i formen.
5. Gör kaffekrämen. Vispa upp smöret. Tillsätt lite florsocker åt gången under fortsatt vispning. Ha sist i kakao, kaffe och vaniljpulver. Vispa till en jämn kräm och ställ åt sidan tills botten kallnat.
6. Dela botten i två eller tre delar, smaksak. Häll krämen i en spritspåse och spritsa på botten först och fortsätt uppåt. Dekorera med hallon om du vill.


Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget ♥
Så fin!
Tack 😊
Snygg och frestande!
Kram Kajsa