Kaffe & chokladtårta

Till botten:
3 ägg
3 dl strösocker
0,5 dl vatten
0,5 dl kaffe
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl kakao
2,5 dl vetemjöl

Kaffekrämen:
300 g smör
9 dl florsocker
1 tsk vaniljpulver eller 1 msk vaniljsocker
0,75 dl kallt starkt kaffe
0,75 dl kakao

+ eventuellt lite hallon till toppingen

Såhär gör du:
1. Starta ugnen på 180 grader. Klä en springform på ca 22 cm i diameter (jag hade 20) med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och socker.
3. Koka upp vattnet och kaffet i en kastrull. Häll i äggblandningen och vispa ihop.
4. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Häll sen i äggblandningen och för ihop. Häll i formen och grädda längst ner i ugnen i ca 40 min. Känn med provsticka. Låt kallna i formen.
5. Gör kaffekrämen. Vispa upp smöret. Tillsätt lite florsocker åt gången under fortsatt vispning. Ha sist i kakao, kaffe och vaniljpulver. Vispa till en jämn kräm och ställ åt sidan tills botten kallnat.
6. Dela botten i två eller tre delar, smaksak. Häll krämen i en spritspåse och spritsa på botten först och fortsätt uppåt. Dekorera med hallon om du vill.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

Millasmat
Millasmat,
shinelikeapearl
shinelikeapearl,

Snygg och frestande!

Kram Kajsa

www.bland-kastruller-och-vinglas.se
Bland Kastruller och Vinglas
IP: 82.99.3.229