Kaffebiskvier

Det här behöver du till botten:
200 g mandelmassa
1,5 dl strösocker
2 mindre äggvitor

Fyllning:
200 gram rumsvarmt smör eller margarin
5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 st äggula
2 msk kallt, starkt kaffe

Topping:
250 g mörk choklad
Max 1 msk neutral olja

+ ev annan topping. Jag använde chokladhjärtan.

Såhär gör du:
1. Gör först fyllningen. Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker. Ha sist i äggulan och kaffet och vispa till en jämna smet. Ställ kallt.
2. Starta ugnen på 175 grader och lägg bakplåtspapper på en plåt.
3. Finriv mandelmassan. Vispa ihop med sockret . Tillsätt lite äggvita åt gången och vispa till en jämn smet. Häll i en spritspåse och spritsa ut till runda kakor eller klicka ut. Jag gjorde ca 20 men kan bli allt mellan 15 - 25 beroende på storlek. Grädda mitt i ugnen ca 12 - 15 min (ska bli lätt gyllenbruna).
4. Låt svalna på plåten innan du lossar dom, använd gärna kniv som stöd under. Låt svalna helt på galler under bakhandduk.
5. Ta fram smörkrämen och klicka på bottnarna, släta ut med en kniv. Ställ kallt.
6. Smält chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugn, blanda ihop med oljan och låt svalna.
7. Ta fram kakorna och häll chokladen i en djup skål och doppa i den. Toppa med vad du vill. Ställ kallt.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer