Kaffebiskvier
Det här behöver du till botten:
400 g mandelmassa
3 dl strösocker
3 äggvitor
Fyllning:
150 gram smör, rumsvarmt
4,5 dl florsocker
5 msk kallt, starkt kaffe
3 tsk vaniljsocker
1 äggula
Topping:
300 g mörk choklad
Max 1 msk neutral olja
Såhär gör du:
1. Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen utom kaffet, vispa ca 5 min för att få det fluffigt. Vispa sen ner kaffet. Ställ kallt.
2. Starta ugnen på 175 grader och lägg bakplåtspapper på en plåt.
3. Riv mandelmassan. Vispa ihop med sockret . Tillsätt lite äggvita åt gången och vispa till en jämn smet. Häll i en spritspåse och spritsa ut till runda kakor eller klicka ut. Jag gjorde ca 15 men kan bli allt mellan 10 - 20 beroende på storlek 😊 Grädda mitt i ugnen ca 10 min (ska bli lätt gyllenbruna).
4. Låt svalna på plåten innan du lossar dom, använd gärna kniv som stöd under. Låt svalna helt på galler under bakhandduk.
5. Ta fram smörkrämen och klicka på bottnarna, släta ut med en kniv. Ställ kallt.
6. Smält chokladen över vattenbad eller i micro, blanda ihop med oljan och låt svalna.
7. Ta fram kakorna och häll chokladen i en djup skål och doppa i den. Ställ kallt.


Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget ♥
Gillar
Kommentarer

