Kaffekaka

Till kakan:
3 st ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
40 g smält smör
1 dl kokande vatten

Till fyllningen:
50 g smör
1 dl grädde
0,5 dl bryggt kaffe
2 tsk snabbkaffepulver
2 msk vaniljsocker
2 msk florsocker

+ lite florsocker till toppen

Såhär gör du:
1. Starta ugnen på 200 grader. Smöra och bröa eller mjöla en springform på ca 22 cm.
2. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt (några minuter).
3. Rör ner mjölet, vaniljsockret och bakpulvret och rör ihop till en jämn smet. Ha sist i vattnet och smöret och rör ihop. Häll i formen och grädda mitt i ugnen i ca 40 min. Vänd kakan uppochner när den kommer ut ur ugnen. Låt svalna.
4. Gör fyllningen under tiden. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resterande ingredienser och rör ihop och låt koka någon minut.
5. Dela din kaka på mitten och häll hälften av fyllningen på varje del, lägg sen ihop. Låt stå ett tag så den får sätta sig. Pudra med florsocker.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar