Kanelbullar

Till degen:
150 g smör eller margarin
5 dl mjölk
14 - 16 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
50 g jäst
1 ägg
1,5 dl vit sirap (ljus funkar med, eller strösocker)

Fyllningen:
200 g rumstempererat smör
0,75 dl strösocker
0,75 dl farinsocker
4 msk kanel

+ Ägg & pärlsocker till topping

Såhär gör du:
1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, när det är fingervarmt är det klart. Häll hälften över jästen och rör tills den löst sig, häll sen över resten av degvätskan.
2. Tillsätt ägg, sirap, bakpulver och mjöl. Rör till en deg, ska vara lätt kladdig. Låt jäsa under bakhandduk eller plastfolie i ungefär en och en halv timma.
3. Under tiden kan du vispa ihop fyllningen. Häll alla ingredienser i en skål och vispa ihop.
4. Ta fram degen på mjölat bakbord och dela i två bitar. Kavla till rektanglar. Bred ut fyllningen jämnt fördelat. Vik ihop rektangeln, skär i remsor och skär sen ett snitt i varje remsa. Snurra varje bit och snurra sen ihop till en bulle. Lägg i bullformar i en muffinsplåt. Låt jäsa under bakhandduk ca 30 min. Starta ungen på 225 grader.
5. Pensla med ägg och strö på strösocker. Grädda bullarna först, mitt i ugnen i ca 8 - 10 min.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer