Kanelbullehjärtan

Till degen:
150 g smör eller margarin
5 dl mjölk
14 - 15 dl vetemjöl
50 g jäst
1 ägg
1,5 dl ljus sirap

Fyllningen:
200 g rumstempererat smör
0,75 dl strösocker
0,75 dl farinsocker
4 msk kanel

+ Ägg & pärlsocker till topping

Såhär gör du:
1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, när det är fingervarmt är det klart. Häll hälften över jästen och rör tills den löst sig, häll sen över resten av degvätskan.
2. Tillsätt ägg, sirap och lite av mjölet först och tillsätt mer om de behövs. Ska vara så kladdig det går men ändå vara hanterbar. Låt jäsa under bakhandduk ungefär en timma.
3. Under tiden kan du vispa ihop fyllningen. Häll alla ingredienser i en skål och vispa ihop.
4. Ta fram degen på mjölat bakbord och dela i tre bitar. Kavla till rektanglar. Bred ut fyllningen jämnt fördelat. Rulla ihop från båda långsidorna så de möts på mitten (se bilder), skär i 1 - 1,5 cm breda bullar och tryck sen ihop nederdelen lite. Låt jäsa under bakhandduk ca 30 min. Starta ungen på 225 grader.
5. Pensla med ägg och strö på strösocker. Grädda bullarna först, mitt i ugnen i 10 - 12 min.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

ElisabethEdberg
ElisabethEdberg,
shinelikeapearl
shinelikeapearl,
Sandrasjoberg
Sandrasjoberg,
Gott gott med en kopp kaffe ☕️
nouw.com/sandrasjoberg
shinelikeapearl
shinelikeapearl,
IP: 82.99.3.229