Kinamums

Receptet hittade jag hos Victoria.

Till kakan:
150 g smör eller margarin
3 ägg
3,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
4,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk bakpulver
1,5 dl mjölk

Glasyren:
75 g smör eller margarin
ca 0,5 dl kallt vatten
0,5 dl kakao
1 msk vaniljsocker
5 dl florsocker

+ 1 påse kinasnacks till topping

Såhär gör du:
1. Starta ugnen på 175 grader. Klä en långpanna, ca 25 x 35 cm med bakplåtspapper.
2. Smält smöret till kakan.
3. Vispa ägg och socker.
4. Blanda de torra ingredienserna i en bunke, sikta sen ner i äggblandningen. Rör ihop.
5. Tillsätt smör och mjölk och rör ihop.
6. Häll i formen och grädda mitt i ugnen ca 20 - 25 min, känn av med en provsticka. Låt kallna.
7. Gör glasyren genom att smälta smöret. Tillsätt vattnet. Rör sen ner resterande ingredienser. Låt svalna något. Häll sen på kakan och toppa med kinasnacksen. Låt de sätta sig innan du skär den i bitar.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer