Kladdkaka med cheesecake och kaffecrisp

Till kakan behöver du:
100 g smör
1,5 dl strösocker
1 dl brunt farinsocker strö
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 krm salt

Till cheesecaken:
300 g mörk choklad
2 msk snabbkaffe
2 dl rumsvarm vispgrädde
450 g rumsvarm färskost
1,5 dl strösocker

+ grädde och mörk choklad till topping

Såhär gör du:
1. Starta ugnen på 200 grader. Klä en springform på 22 cm med bakplåtspapper.
2. Smält smöret.
3. Vispa ägg, socker och farinsocker lätt. Blanda i en annan bunke mjöl, vaniljsocker, kakao och salt. Sikta i äggblandningen. Tillsätt även smöret och rör ihop med en slickepott.
4. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min. Lått kallna i kyl.
5. Smält chokladen. Rör ner snabbkaffet medan den fortfarande är varm så att den smälter något, ska ej lösas upp helt. Låt svalna.
6. Vispa upp grädden. Vispa i en annan skål färskost och socker. Vispa sen ner chokladen med färskosten. Vänd sist ner grädden tillsammans med färskosten. Häll över kakan och ställ i frysen i tre timmar. Kan sen stå i kyl. Dekorera med grädde och riven choklad innan servering.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer