Kladdkaka med mjölkchokladfudge & hallon

Till kladdkakan:
100 g smör eller margarin
1,5 dl strösocker
1 dl brunt farinsocker strö
1 krm äkta vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 krm salt

Mjölkchokladfudge:
200 g mjölkchoklad
½ burk kondenserad mjölk
25 g smör eller margarin

125 g hallon att dekorera med

Såhär gör du:
1. Starta ugnen på 200 grader. Klä en springform (20 cm) med bakplåtspapper.
2. Smält smöret och låt svalna. Rör ner resterande ingredienser till kakan. Rör inte mer än att de går ihop. Häll i formen och grädda mitt i ugnen i ca 15 - 17 min, ska vara kladdig i mitten. Ställ kallt och låt stå tills den är kall rakt igenom.
3. Hacka chokladen i mindre bitar. Lägg i en skål tillsammans med den kondenserade mjölken och smöret, värm sedan i mikro. Rör om efter 30 sekunder, värm tills de smält ihop till en slät smet. Häll över kakan och ställ kallt 1 timma.
4. Dekorera med hallon.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

Lexochlogan
Lexochlogan,
Men å vad gott. Bakverk med frukt och bär så hör års ör svårslaget. Vi skall försöka hinna baka bananmuffins efter jobb och skola i morgon, mumsigt hoppas jag, aldrig testat
nouw.com/lexochlogan