Kladdkaka med salt kola pannacotta

Till kakan:
225 g smör eller margarin
3,5 dl strösocker
2,25 dl farinsocker
1,5 msk vaniljsocker
4 ägg
3,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 krm salt

Pannacotta:
3 gelatinblad
5 dl vispgrädde
1 burk karamelliserad mjölk
0,5 tsk flingsalt

+ 3 dl grädde till toppingen

Såhär gör du:
1. Starta ugnen på 175 grader. Fodra en springform på ca 25 cm i diameter med bakplåtspapper.
2. Smält smöret i en kastrull. Låt svalna något. Häll i resten av ingredienserna till kakan och rör ihop till en jämn smet. Häll i formen.
3. Grädda mitt i ugnen i 20 - 25 minuter, ska vara fast i kanterna och lite lös i mitten. Ställ i kyl medan du gör toppingen.
4. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Kaka upp grädden och rör sen ner den karamelliserade mjölken. Rör sen ner gelatinet och rör tills den löst upp sig. Tillsätt saltet. Häll sen över kakan och låt stå i kylen minst 6 timmar, gärna över natten.
5. Vispa upp grädden till toppingen och dekorera kakan innan servering.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar