Kladdkakecookies

Jag hittade receptet hos Camilla.

Det här behöver du:
200 g mörk choklad
225 g smör eller margarin
3,5 dl strösocker
2,25 dl brunt farinsocker
1 msk vaniljsocker
4 ägg
3,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 krm salt

+ flingsalt till topping

Såhär gör du:
1. Hacka chokladen grovt och lägg i en kastrull med smöret. Smält ihop på medelvärme. Ställ åt sidan.
2. Häll resterande ingredienser i en bunke. Tillsätt chokladsmöret och vispa ihop till en jämn smet. Ställ kallt 30 min.
3. Starta ugnen på 175 grader och klä 2 - 3 plåtar med bakplåtspapper.
4. Ta ut degen och rulla eller skopa till bollar. Originalreceptet gjorde rätt stora och så blev det ca 15. Jag gjorde de dock mindre då det är behändigare, ca 40. Tänk på att lägga med bra mellanrum då de flyter ut mycket. Gör du små så grädda i ca 10 minuter mitt i ugnen, vid stora så ca 15. Strö flingsalt över direkt när de kommer ut ur ugnen och låt sen svalna innan du äter dom.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

enlitenbitavmig
enlitenbitavmig,
shinelikeapearl
shinelikeapearl,
2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,

Vad gott 😍😍 kul att du delar receptet

nouw.com/2barnsmammaochfru
IP: 82.99.3.229