Kladdkakemuffins med salt kola

Jag hittade receptet hos Camilla.

Till ca 24 muffins:
200 g mörk choklad
225 g smör eller margarin
3,5 dl strösocker
2,25 dl farinsocker
1 msk vaniljsocker
4 ägg
3,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 krm salt
2 påsar Wherther’s Original Soft Caramels
+ flingsalt att dekorera med

Såhär gör du:
1. Grovhacka chokladen och lägg i en kastrull med smöret. Smält ihop på medelvärme och ställ åt sidan.
2. Häll resterande ingredienser (utom flingsalt och karamellerna) i en bunke, tillsätt chokladsmöret och rör ihop till en smet. Ställ kallt ca en timma.
3. Starta ugnen på 175 grader. Ställ formar i en muffinsplåt. Ska bli 24 st.
4. Ta ut smeten och rulla till bollar som täcker ca halva formarna. Lägg i formarna. Rulla ihop karamellerna två och två och tryck ner en ihoprullad i mitten på varje muffin. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Strö på flingsalt direkt och låt sen kallna.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer