Knäckig äppelpaj

Originalreceptet hittade jag här.

Till smeten:
175 g smör eller margarin
2 dl strösocker
1 krm salt
3 dl havregryn
1 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
0,5 dl ljus sirap

Till fyllningen:
3 stora äpplen
0,75 dl strösocker
0,25 dl brunt farinsocker
3 tsk malen kanel
4 msk potatismjöl

Såhär gör du:
1. Starta ugnen på 175 grader. Smöra en pajform.
2. Smält smöret till smeten.
3. Skala och kärna ut äpplena. Dela i mindre bitar. Blanda med alla torrvaror till fyllningen. Lägg i pajformen.
4. Blanda i en annan skål de torra ingredienserna till smeten. Tillsätt smöret och sirapen och rör till en smet. Klicka och bred ut de över äpplena. Grädda mitt i ugnen i ca 35 min, ska bli gyllenbrun. Låt kallna innan servering.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar