Kolamums

Det här behöver du till smeten:
150 g smör, smält
4 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl strösocker
3 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk
1 dl farinsocker
2 tsk vaniljsocker

Det här behöver du till glasyren:
125 g smör
0,75 dl vispgrädde
0,75 dl ljus sirap
1 ½ dl strösocker
1 tsk kakao

+ kokos till toppingen

Såhär gör du:
1. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Blanda mjöl, bakpulver, farinsocker, vaniljsocker och kakao i en bunke och blanda sen med äggblandningen. Häll sen i smöret och mjölken och rör till en jämn smet.
3. Häll smeten i en smörad och bröad form. (ca 22*35 cm)
4. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 25 - 30 min.
5. Smält smöret till glasyen.
6. Tillsätt de andra ingredienserna och koka upp under omrörning.
7. Låt sjuda på svag värme i ca 20 min. Låt sen svalna något.
8. Innan du häller på glasyren så gör några hål uppepå kakan så rinner glasyren ner och gör den extra saftig. Strö över kokos efter att du hällt ut glasyren på kakan. Låt glasyren sätta sig en stund innan du skär upp den.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

Inlägget om hur M & jag träffades är uppe idag 😊

soclosedecember.nu/
Elin | Gett ut självbiografin "Genomskinlig grå"
IP: 82.99.3.229