Körsbärspaj

Till degen:
225 g smör eller margarin
6 dl vetemjöl
6 msk vatten
4 msk socker

Till fyllningen:
500 g körsbär (Urkärnade)
2,5 dl strösocker
1 vaniljstång
0,5 - 1 dl vetemjöl

Såhär gör du:
1. Blanda ihop alla ingredienser till degen och ställ kallt.
2. Kärna ur körsbären. Lägg i en kastrull med socker och vaniljstången (skrapa ur den först). Värm upp till kokpunkten och dra sen av. Ta ur vaniljstången. Är det väldigt mycket vätska så håll av lite. Rör ner mjölet, lite åt gången och rör ihop. Ska bli en kladdig, halvfast massa.
3. Starta ugnen på 200 grader.
4. Ta ut degen och dela i två. Kavla ut till cirklar. Lägg den ena i en pajform och tryck ut kanterna. Nagga botten. Häll i fyllningen. Ta andra degen och lägg som ett lock. Tryck ihop kanterna och skär av överflöd. Skär några snitt i locket. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Ställ kallt tills servering. Äts med fördel tillsammans med vaniljglass.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

Sandrasjoberg
Sandrasjoberg,
Det lät gott 😊
nouw.com/sandrasjoberg
Jenniesh
Jenniesh,
IP: 82.99.3.229