Krämbullar

Ca 18 bullar.

Det här behöver du:
25 g jäst
100 g smör eller margarin
1 ägg
10 - 11 dl mjöl
3 dl mjölk
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 krm salt

Till fyllningen:
Snabbmarsan, hur mycket beror på hur mycket du vill fylla dom, jag använder ett litet paket. Tänk på att ta mindre mjölk än angivet på förpackningen så att den inte blir för lös.

Smör och socker till topping.

Såhär gör du:
1. Smula jästen i en bunke.
2. Smält smöret och häll sen i mjölken och värm till fingervarmt.
3. Häll smörblandningen över jästen och rör om tills jästen löst upp sig helt.
4. Tillsätt resterande ingredienser och rör ihop till en smidig deg. Låt jäsa 30 min under kökshandduk.
5. Vispa ihop marsankrämen och ställ kallt.
6. Ta ut degen på ett mjölat bakbord, kavla ut till en 1/1,5 tjock platta och ta sen ut runda bitar (jag tog ett något större dricksglas) och fortsätt denna procedur till degen är slut.
7. Lägg en ganska stor klick marsankräm på häften av plattorna och lägg sen på ett lock över (som ett tefat) och tryck ihop kanterna så den sitter ihop och forma de till en hel bulle och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 30 min under en kökshandduk.
8. Sätt ugnen på 225 grader.
9. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter (passa dom för det går fort, ska bli lätt gyllenbruna)
10. Smält samtidigt smöret till toppingen så de hinner svalna.
11. När bullarna är klara så pensla dom med smör och doppa i socker.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,
Dom ser väldigt goda ut tack för att du delar dina recept med oss andra =)
nouw.com/2barnsmammaochfru
shinelikeapearl
shinelikeapearl,
Tack själv ☺️
nouw.com/shinelikeapearl
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229