Leopardkakor

Det här behöver du:
7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
225 g rumstempererat smör eller margarin
2,4 dl strösocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk kanel
0,5 tsk + 1 msk kakao

Såhär gör du:
1. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Ställ åt sidan.
2. Blanda smör och socker. Tillsätt ägg och vaniljsocker och blanda ihop. Ha i de torra ingredienserna och blanda ihop till en deg.
3. Ta ut degen och dela upp den. Ta 1/5 av degen och lägg tillbaka i skålen. Blanda i 0,5 tsk kanel och 0,5 tsk kakao och rör tills de är helt ljusbruna. Plasta sen in den delen. Ta 1/5 av degen till och blanda med 1 msk kakao. Rör tills de är helt brun. Plasta in. Plasta även in den sista ljusa degen. Lägg kallt i en timma.
4. Tryck ut den bruna delen (men spara lite av den till prickarna, den kan ligga framme tills det är dags) till en rektangel på lite plastfolie. Rulla den ljusbruna till en korv lika lång som den mörka rektangeln. Lägg den på rektangeln och rulla ihop dom, de bruna ska inte gå hela vägen runt. Plasta och lägg kallt 15 minuter.
5. Starta ugnen på 175 grader. Ta ut rullen ur kylen och skär till små kakor. Lägg plastfolie över den ljusa degen och kavla ut den på mjölat bakbord. Ta bort plasten och lägg fläckarna över den ljusa degen. Av biten med den bruna degen rullar du små bollar och lägger ut med. Lägg plastfolie över och kavla ut. Stansa ut kakor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
6. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar