Mazariner

Deg:
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
100 g rumstempererat smör
2 1/2 msk socker
1/2 ägg

Fyllning:
150 g mandelmassa
50 g rumstempererat smör
2 1/2 ägg
4 msk vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

Glasyr:
2 dl florsocker
Vatten

Såhär gör du:
1. Sätt ugnen på 200 grader och ta fram aluminiumformar eller metallformar.
2. Blanda alla ingredienser till degen.
3. Ta ut degen och kavla ut till någon mm tjock platta om du använder aluminiumformar, annars kan du trycka ut de i formen. Ta ut rundlar och täck formarna med (jag fick ut ca 20 st). Ställ kallt. 
4. Riv mandelmassan. Blanda alla ingredienser till fyllningen och rör tills det blandats till en slät smet. Fördela sen i formarna. 
5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 - 20 min, ska bli gyllenbruna i mitten. Låt svalna. 
6. Blanda vatten och florsocker till lagom konsistens, ska bli ganska tjock & det krävs väldigt lite vatten. Bred på mazarinen.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer