Mazarinkaka med chokladtäcke

Det här behöver du:
200 g smör eller margarin
2,5 dl socker
3 ägg
0,5 tsk bittermandelarom
200 g mandelmassa
2 dl vetemjöl

+ 185 g mörk choklad och 1 msk neutral olja till toppingen

Såhär gör du:
1. Starta ugnen på 200 grader. Smöra och mjöla en form på 22 cm. Riv mandelmassan.
2. Smält smöret. Tillsätt socker och rör ihop. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt mjöl, arom och mandelmassan och rör ihop till en jämn smet. Grädda mitt i ugnen i 25 - 30 minuter, ha koll. Låt svalna.
3. Smält chokladen till toppingen. Rör ihop med oljan. Låt svalna något innan du ställer över kakan på ett galler och häller chokladen över. Ställ kallt.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229