Mazarinkakor med hallonglasyr

Till ca 20 kakor:
100 g smör eller margarin
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
100 g mandelmassa
2,25 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker

Till toppingen:

Hallonsylt (en liten klick på varje kaka)
1 dl florsocker + en skvätt vatten

Såhär gör du:
1. Starta ugnen på 175 grader. Klä två plåtar med bakplåtspapper.
2. Vispa ihop smör, socker och sirap.
3. Finriv mandelmassan och vispa ihop med smörblandningen.
4. Tillsätt resterande ingredienser och rör ihop till en deg.
5. Rulla till bollar och fördela jämnt över plåtarna, de flyter ut så lämna bra mellanrum. Grädda ca 10 min mitt i ugnen och låt sen kallna.
6. Blanda ihop florsocker och vatten. Lägg en liten klick sylt på varje kaka och sen en klick glasyr och blanda ihop. Ställ kallt tills de torkat.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer