Mazarinsockerkaka
Jag hittade receptet hos underbaraclara.
Det här behöver du:
3 ägg
3 dl socker
1 dl kokhett vatten
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk bittermandelolja
2 dl florsocker
2 msk vatten
Såhär gör du:
1. Smöra och bröa en form. Starta ugnen på 200 grader.
2. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt, tillsätt de kokheta vattnet i slutet av vispningen.
3. Tillsätt bittermandeloljan.
4. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke och vispa sen snabbt ner i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min (känn med provsticka).
5. Låt svalna stjälp upp på ett fat. Blanda ihop glasyren och häll över kakan.


Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget ♥
Gillar
Kommentarer
