Mjölkchokladtryffel med flingsalt

Jag hittade receptet här.

Det här behöver du:
250 g mjölkchoklad
15 g flytande glykossirap
1 dl vispgrädde

Topping:
200 g mjölkchoklad
40 g vit coklad
1 tsk flingsalt

Såhär gör du:
1. Hacka chokladen till smeten.
2. Koka upp grädde och glykosen. Ta bort från plattan när de börjar koka. Häll i chokladen och rör runt tills den är helt smält. Häll i en engångsspritspåse och ställ kallt, minst sex timmar men gärna över natten.
3. Spritsa ut längder ca 1 - 1,5 cm tjocka och ställ kallt två timmar till (jag ställde mina i frysen).
4. Smält mjölkchokladen. Skär längderna i ca 3 cm långa bitar. Doppa snabbt i chokladen (mjuknar fort) och ställ kallt tills de stelnat. Smält den vita chokladen och häll i en spritspåse. Spritsa över bitarna och strö över flingsalt. Ställ kallt.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

sandrakannasto
sandrakannasto,
Åh mums, nu blev man sugen på fika😃
nouw.com/sandrakannasto
Elin,
Ser så gott ut! Mums för choklad! Nu blev man sugen 😊
soclosedecember.nu
Fröken Rödlök,
Jag är lite avundsjuk på dina vänner och familj som får provsmaka dina bakverk varje gång, det hade jag så gärna velat =)
www.frokenrodlok.se
Elisa,
Det är verkligen farligt att kika in här när jag är sötsugen. Särskilt såhär när eftermiddagsdippen knackat på. 😃 Kan föreställa mig hur goda dessa är. 😊
elisamatilda.se
bolmgren
bolmgren,
måste köpa kakor 😍
nouw.com/bolmgren