Mjuk pepparkaka med frosting

Till kakan:
150 g smör eller margarin
4 dl vetemjöl
1 msk kanel
1 msk mald ingefära
1 tsk mald nejlika
1 tsk bikarbonat
3 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl gräddfil
1,5 dl lingonsylt

Till frostingen:
90 g rumstempererat smör eller margarin
4,5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
150 g naturell färskost

+ Ev topping. Jag hade lite kanel och strössel.

Såhär gör du:
1. Börja med frostingen. Vispa upp smöret. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa ihop. Vispa sist ner färskosten. Ställ kallt.
2. Starta ugnen på 200 grader. Smält smöret. Smöra och bröa en springform på 23 - 25 cm.
3. Blanda i en skål mjöl, kanel, ingefära, nejlika och bikarbonat.
4. I en annan skål vispar du upp socker och ägg, vitt och pösigt.
5. Vispa ner de torra ingredienserna.
6. Blanda gräddfilen och lingonsylten med smöret och vänd sen ner i smeten och vänd ihop till en jämn smet. Häll i formen och grädda på hacket nedanför mitten på ugnen i ca 30 - 35 minuter, känn av med provsticka. Låt kallna.
7. Spritsa eller bred krämen på kakan och dekorera efter eget tycke.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar