Morotskaka

Det här behöver du:
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
3 dl finriven morot
1 dl neutral olja
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel

Till frostingen:
200 g philadelphiaost
120 g smör
6 dl florsocker
1 msk vaniljsocker

Såhär gör du:
1. Skala och riv (eller kör i mixer) morötterna. Starta ugnen på 175 grader och smöra/bröa en form på ca 22 cm (jag använde 20 men det blev lite trixigt med gräddningstiden).
2. Vispa ägg och socker.
3. Blanda mjöl, kanel, bikarbonat, vaniljsocker och bakpulver i en egen skål.
4. Blanda morötterna med äggblandningen.
5. Tillsätt mjölblandningen och vispa till jämn smet.
6. Ha i oljan och vispa till jämn smet. Häll i formen och grädda mitt i ugnen ca 30 min, känn med en provsticka. Låt svalna.
7. Under tiden kan du göra frostingen. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker. Ha sist i färskosten. Vispa till jämn smet.
8. Spritsa eller bred ut krämen över kakan. Pudra om du vill lite kanel över.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

aaphoto
aaphoto,
Älskar morots tårta 😍🙈
nouw.com/aaphoto
shinelikeapearl
shinelikeapearl,
Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
Ååhhh jag älskar morotskaka 😊😍
nouw.com/jenniferssynpalivet
shinelikeapearl
shinelikeapearl,
Yela
IP: 82.99.3.229