Morotskaka i långpanna
Det här behöver du:
4 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
6 dl finriven morot
2 dl neutral olja
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
Till frostingen:
200 g philadelphiaost
120 g smör
5 - 6 dl florsocker (beroende på hårdheten du vill ha)
1 msk vaniljsocker
Såhär gör du:
1. Skala och riv (eller kör i mixer) morötterna. Starta ugnen på 175 grader och smöra/bröa en form (Ca 35*25) eller klä med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och socker.
3. Blanda mjöl, kanel, bikarbonat, vaniljsocker och bakpulver i en egen skål.
4. Blanda morötterna med äggblandningen.
5. Tillsätt mjölblandningen och vispa till jämn smet.
6. Ha i oljan och vispa till jämn smet. Häll i formen och grädda mitt i ugnen ca 35 min, känn med en provsticka. Låt svalna.
7. Under tiden kan du göra frostingen. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker. Ha sist i färskosten. Vispa till jämn smet.
8. Spritsa eller bred ut krämen över kakan. Pudra om du vill lite kanel över.













Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget ♥
Gillar
Kommentarer



