Morotskaka i långpanna

Det här behöver du:
4 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
6 dl finriven morot
2 dl neutral olja
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel

Till frostingen:
Ska du bre på glasyren kan du halvera receptet.
200 g philadelphiaost
120 g smör
5 - 6 dl florsocker (beroende på hårdheten du vill ha)
1 msk vaniljsocker

Såhär gör du:
1. Skala och riv (eller kör i mixer) morötterna. Starta ugnen på 175 grader och smöra/bröa en form eller klä med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och socker.
3. Blanda mjöl, kanel, bikarbonat, vaniljsocker och bakpulver i en egen skål.
4. Blanda morötterna med äggblandningen.
5. Tillsätt mjölblandningen och vispa till jämn smet.
6. Ha i oljan och vispa till jämn smet. Häll i formen och grädda mitt i ugnen ca 35 min, känn med en provsticka. Låt svalna.
7. Under tiden kan du göra frostingen. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker. Ha sist i färskosten. Vispa till jämn smet.
8. Spritsa eller bred ut krämen över kakan. Pudra om du vill lite kanel över.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

misslindhe
misslindhe,
Åh,morotskaka är ju så gott, det var längesen man åt det! ^^
nouw.com/misslindhe
Johan
,
Perfekt med ett kul recept! Framförallt när jag ska sitta barnvakt i helgen åt en bakningstolig liten tjej.