När jag dör

Inlägget är i samarbete med Lavendla.

Godmorgon, har ni sovit gott och fått en fin start på fredagen? Jag sitter här i godan ro med datorn och en kopp kaffe och tänkte jag skulle starta fredagen med ett tips. Denna gång blir det kanske ett lite tyngre inlägg men det känns ändå såpass viktigt att jag vill dela med mig av den här, i mina ögon fantastiska tjänsten.

Jag vill idag skriva om Lavendla begravningsbyrå och i synnerhet deras tjänst Lavendla Arkivet. Vad är då detta? Det är en digital, gratistjänst där du enkelt loggar in med Mobilt BankId. Väl där kan du fylla i allt mellan himmel och jord som kan vara bra för dina efterlevande att veta när det väl tar slut för dig. Detta kan kännas tungt och jobbigt att tänka på kanske men jag vill ändå uppmana er att ta en sekund och faktiskt fundera på detta, för vi vet aldrig om vi dör imorgon eller om femtio år. Har vi otur så lämnar vi människor kvar med massor av frågor och praktiska saker som behöver lösas. Tänk då att du kan ha hjälpt dom innan genom att fylla i ditt eget arkiv. På sidan fyller du i dina kontaktpersoner och när du går bort får de ett meddelande med den info de behöver.

I arkivet kan du skriva massvis med saker. Det kan vara allt från önskemål om begravningen eller var du vill gravsättas. Det kan vara koder och/eller lösenord till viktiga saker. Ja lite av allt som kan vara bra att veta när det värsta händer så att säga.

Det jag vill skriva lite extra om idag är begravningsmusik. När jag fick frågan "Vilken låt vill du ska spelas på din begravning?" så fanns det inte ens en sekunds tvekan. Det finns en låt som för mig aldrig kommer glömmas och den är så otroligt starkt förknippad med så många minnen att den är mitt självklara val. Det är kanske inte min typ av musik längre men den kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat. Vi lyssnade på den vid Wiljas grav, det var första låten som jag hörde efter att Sansie gick efter. Det var första låten jag hörde vid deras gemensamma grav. Det är den som både sänkt och räddat mig och den ska definitivt få en plats när det är dags att säga farväl av mig, vilket jag dock hoppas inte blir på väldigt länge. Ken Rings - Själen av en vän.

Nu har jag svamlat iväg som vanligt men när jag får skriva om saker jag brinner för eller är viktigt så blir det lätt så. Iallafall, efter att ha satt mig in i det här och deras tjänster och vad dom gör så vill jag varmt rekommendera Lavendla Begravningsbyrå Jönköping.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer