Nio tips för att klara mellandagsrean på bästa sätt

1. Ligg alltid steget före.
Kolla upp på nätet dagen/dagarna innan när de butiker du är intresserad av börjar sin mellandagsrea. En del börjar som sagt redan den 23.e december, man framför allt på julafton. Ta även reda på de klockslag som butikerna öppnar. Dessutom – är du intresserad av något särskilt är det smart att kolla upp även prylarna innan. Många företag går också ut och berättar vilka reor de har under mellandagarna. Tänk på att de bästa varorna till de bästa priserna går åt fort.

2. Häng på låset.
Ställ klockan på ringning. Vissa butiker öppnar tidigare än vanligt, och vill man vara säker på att få tag i något speciellt är det säkrast att hänga på låset. Oavsett om det är på nätet eller i en fysisk butik. Andra butiker släpper olika extrapriser under vissa klockslag och dagar.

3. Gör en lista.
Gör en lista på det du behöver och vill ha så att du blir effektiv och inte yrar runt i onödan. Kaoset kommer vara nog så jobbigt ändå. Här gäller det att vara fokuserad! Och inte spränga budgeten.

4. Prova innan.
Har du lyckats prova ut storlekar på kläder dagarna före rean är du riktigt smart. Då slipper du svettas i kön till provhytterna. Bara att plocka på dig det du vill ha, och le åt de som står i de långa köerna till provhytterna.

5. Ha is i magen.
Är det inte något speciellt du vill ha kan du gott ha is i magen och vänta till januari, då är ofta varorna sänkta till så mycket som 70-80 procent.

6. Var smart.
För att fynda gäller det att vara smart. Handla inte bara för att det är billigt och för att du känner att du ”gör ett fynd”. Ställ dig frågan om du verkligen behöver det du tittar på. Och ha en budget på hur mycket du har råd att göra av med.

7. Se upp för "ful-rea".
Är det verkligen billigare än vanligt? Många butiker kör med ”ful-reor”. Kolla upp priserna långt innan och jämför på nätet.

8. Förbered dig.
Ta med en vattenflaska, druvsocker, frukt och våtservetter. Det är krävande att trängas i mellandagsrean. Förra året var det flera som svimmade.

9. Slipp trängsel.
För att slippa punkt 8 helt och hållet kan du helt enkelt bestämma dig för att handla på nätet istället. Sitt i lugn och ro hemma i soffan, med en kopp kaffe eller te, och välj och vraka bland varorna och jämför dem med varandra. Ingen trängsel, ingen svett, ingen stress, och många gånger billigare. Nätbutikerna kan nämligen ofta hålla priserna nere på ett helt annat sätt än vad en fysisk butik kan på grund av att de slipper kostnader för lokalhyra, butiksanställda och annat.

Källa.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

hanilas
hanilas,
Så bra tips! Dock blir det ingen mellandags rea för mig i år men det gör inte så mkt. Har inget jag Måste köpa 😊
nouw.com/hanilas