Pakannötspaj

Till pajdegen:
125 g smör
3 dl vetemjöl
3 tsk strösocker
3 msk kallt vatten

Till fyllningen:
120 g smör
3 dl ljus sirap
1,25 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk maizena
3 krm salt
2 lätt vispade ägg
1 tsk vaniljsocker
150 g finhackade pekannötter

+ 100 g hela pekannötter till toppingen

Såhär gör du:
1. Gör pajskalet genom att röra ihop smör, socker och mjöl. Tillsätt sen vattnet och rör till jämn deg. Kavla ut eller tryck ut direkt i en pajform. Nagga botten och ställ i frysen 10 minuter. Starta ugnen på 200 grader.
2. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.
3. Gör fyllningen genom att koka ihop smör, socker, sirap, maizena och salt och låt sjuda några minuter under omrörning. Ställ åt sidan och vänta tills den blivit rumstempererad. Sänk ugnen till 175 grader.
4. Tillsätt de hackade nötterna, äggen och vaniljsockret och rör till en jämn smet. Häll i pajskalet och toppa med resterande nötter. Grädda sedan i ca 35 minuter. Ställ kallt minst två timmar innan servering.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar