Pariservåfflor

Till degen:
200 g smör eller margarin
Knappt 5 dl vetemjöl
2 msk vatten

Till fyllningen:
100 g smör eller margarin
1,5 dl florsocker
2 äggulor
1 msk vaniljsocker

Såhär gör du:
1. Blanda ingredienserna till degen till en smidig deg, lägg i plast i kylen i minst en timma.
2. Kavla ut degen ca 0,5 cm tjock, tryck ut runda formar som är ca 6 cm i diameter.
3. Sockra bakbordet och kavla ut cirklarna till ovala bitar med kruskavel, vänd ofta medan du kavlar ut.
4. Grädda i nedre delen av ugnen på 225°C i ca 8 minuter. Låt svalna på galler.
5. Blanda smör och florsocker till en slät smet. Tillsätt en äggula i taget och sist vaniljsockret. Vispa länge så blir den både vitare och lättare att bre på kakorna.
6. Fördela jämt på hälften av kakorna, ta de försiktigt då kakorna lätt går sönder och lägg sen ihop dom två och två. Ställ i kyl.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

Anonkokie
Anonkokie,
Fasiken vad gott 👌🏼😍
nouw.com/anonkokie