Pepparkaksbiskvier
Det här behöver du till botten:
200 g mandelmassa
1,5 dl strösocker
2 mindre äggvitor
Fyllning:
250 g rumstempererat smör eller margarin
5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
5 tsk pepparkakskrydda
1 äggula
Topping:
250 g vit choklad
Max 1 msk neutral olja
+ ev dekoration
Såhär gör du:
1. Starta ugnen på 170 grader och lägg bakplåtspapper på en plåt.
2. Riv mandelmassan. Vispa ihop med sockret . Tillsätt lite äggvita åt gången och vispa till en jämn smet. Häll i en spritspåse och spritsa ut till runda kakor eller klicka ut. Jag gjorde ca 20 men kan bli allt mellan 15 - 25 beroende på storlek. Grädda mitt i ugnen ca 15 min (ska bli lätt gyllenbruna).
3. Låt svalna på plåten innan du lossar dom, använd gärna kniv som stöd under. Låt svalna helt på galler under bakhandduk.
4. Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen. Klicka på bottnarna och släta ut med en kniv. Ställ kallt minst 30 min.
5. Smält chokladen över vattenbad eller i micro, blanda ihop med oljan och låt svalna.
6. Ta fram kakorna och häll chokladen i en djup skål och doppa i den. Dekorera efter tyckte.


Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget ♥
Mumma asså jag vill ha 😍