Pepparkaksbollar
Receptet är till ca 20 mindre bollar men det går utmärkt att dubbla det.
Det här behöver du:
150 g smör eller margarin (rumstempererat)
4,5 - 5 dl havregryn beroende på hur kladdiga du vill ha dom
1,75 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 msk grädde (kan ersättas med mjölk men blir bäst med grädde)
2 - 3 msk pepparkakskrydda, ha i lite åt gången och smaka av vad du gillar.
(Jag hade i 0,5 msk kakao för färgen men det kan uteslutas)
+ Pärlsocker till rullningen
Såhär gör du:
1. Mixa (om du vill) havregrynen, jag mixade så de blev som pulver så slipper man bitar men det är en smaksak.
2. Blanda smör och socker och vaniljsocker.
3. Tillsätt resterande ingredienser och blanda ihop till en smet, ställ sen kallt i minst 1 timma.
4. Rulla till valfri form och rulla i pärlsockret, ställ sen kallt.


Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget ♥
Mmmmm vad gott det ser ut 🙈