Pepparkaksbullar

Det här behöver du:
150 g smör
5 dl mjölk
14-16 dl vetemjöl
50 g jäst
1 ägg
1,5 dl ljus sirap

200 g smör, ca 0,5 - 1 dl strösocker & 3 - 4 msk pepparkakskrydda till fyllningen

Ägg till pensling

Såhär gör du:
1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, när det är fingervarmt är det klart. Häll hälften över jästen och rör tills den löst sig, häll sen över resten av degvätskan.
2. Tillsätt ägg, sirap och mjöl. Rör till en deg, ska vara lätt kladdig. Låt jäsa under bakhandduk ungefär en timma.
3. Under tiden kan du vispa upp smöret till fyllningen så de blivit fluffigt och bredbart.
4. Ta fram degen på mjölat bakbord och dela i två. Kavla till rektanglar. Bred på smör, strö över socker och sist pepparkakskrydda. Rulla ihop och skär till bullar några cm tjocka, blir runt 30. Lägg på plåt med bakplåtspapper eller i bullformar. Låt jäsa 30 minuter till. Starta ugnen på 225 grader (200 vid varmluft.)
5. Pensla med ägg och strö på pärlsocker, grädda mitt i ugnen 12 - 15 min, ska bli gyllenbruna.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

Enitalienareisverige
shinelikeapearl
shinelikeapearl,
MorsanEllen
MorsanEllen,
Aldrig hört talad om, men ser och låter helt sjukt gott 😄 detta ska jag absolut testa! Tack ❤️
nouw.com/morsanellen
shinelikeapearl
shinelikeapearl,
Blev inspirerad av Pågens pepparkaksgifflar, haha. Så lite så 💕
nouw.com/shinelikeapearl
IP: 82.99.3.229