Pepparkaksrutor

Degen:
10 dl vetemjöl
4 dl strösocker
3 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
500 g smör eller margarin
ca 3,5 - 4 msk pepparkakskrydda ev mer beroende på vad man gillar, smaka av och välj själv hur mycket.

Fyllningen:
2 dl vaniljkvarg
5 dl crème fraiche
4 ägg
1,5 msk vaniljsocker
3 dl strösocker

+ florsocker till garnering

Såhär gör du:
1. Starta ugnen på 200 grader. Klä en form eller plåt på 30*40 cm med bakplåtspapper.
2. Börja med att göra degen, tips är att göra den i två omgångar då det blir väldigt fullt i bunken annars, dela bara ingredienserna på två i så fall. Blanda alla ingredienser till en smuldeg. Tryck ut hälften av degen i botten på formen.
3. Gör fyllningen genom att hälla alla ingredienser i en bunke och blanda ihop så det går ihop till en jämn smet. Häll över kakan i formen.
4. Smula över resten av degen, jämnt fördelat över fyllningen.
5. Grädda mitt i ugnen i ca 35 - 40 min. Låt kallna, skär i rutor och pudra över florsocker innan servering.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar