Pepparkakstryffel

Det här behöver du:
500 g mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
0,75 dl mjölk
3 msk (ca 35 g) smör

Florsocker och pepparkakskrydda

Såhär gör du:
1. Hacka chokladen i små bitar och lägg i en värmetålig skål.
2. Koka upp grädden och mjölken med smöret, häll över chokladen och rör till en jämn smet. Låt svalna och ställ kallt över natten. (Jag lät den stå två dygn dock, tycker de håller ihop bättre då).
3. Blanda ca 1 dl florsocker med 1 msk pepparkakskrydda. Rulla chokladen till bollar och rulla i florsockerblandningen. Ställ kallt igen (jag la de i frysen några timmar, sen rullade jag de igen för att få finare form).. Servera de kalla, står de framme för länge blir de kladdigare.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229