Pinocchiokladdkaka

Jag hittade receptet här.

Till kakan:
150 g smör eller margarin
2 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1,75 dl vetemjöl

Till marängen:
2 äggvitor
1 dl socker
Lite mandelflarn om man vill, jag skippade det

Till toppingen:
4 dl vispgrädde 40%
En knivsudd bakpulver
Jordgubbar

Såhär gör du:
1. Starta ugnen på 175 grader. Klä en 20 cm springform med bakplåtspapper.
2. Smält smöret.
3. Blanda smöret med resterande ingredienser till kakan i en bunke, rör bara så det går ihop. Häll i formen.
4. Vispa äggvitorna till ett hårt skull (ska gå att vända skålen uppochner). Vispa sen ner sockret lite i taget och vispa tills de är vitt och glansigt. Klicka ut över kaksmeten och bred ut det. Strö över mandelflarn om du vill ha det. Grädda i nedre delen av ugnen i 30 - 35 min. (Originalreceptet säger mitt i ugnen i ca 25 min men det funkade inte alls för mig, testa er fram). Låt svalna helt.
5. Vispa upp grädden med bakpulvret hårt. Spritsa över kakan och dekorera med jordgubbar.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

svullo
svullo,

Det såg smaskens ut, vi åt åxå pinocchiotårta med jordgubbar i midsommar men jag hade nog hellre smakat din kladdis 😉 👍

nouw.com/svullo