Pinocchiotårta med jordgubbar och choklad

Det här behöver du till botten:
100 g smör eller margarin
1,5 dl strösocker
5 äggulor
4 msk mjölk
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Till marängen:
5 äggvitor
2,5 dl strösocker

Till toppingen:
50 g hackad mandel eller mandelflarn

Till fyllningen:
5 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
Bär eller frukt efter smak, jag valde en låda jordgubbar.

Lite choklad till toppingen

Såhär gör du:
1. Starta ugnen på 150 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper.
2. Separera äggen.
3. Vispa smör och socker poröst.
4. Vispa ner en äggula i taget följt av mjölken.
5. Blanda mjöl och bakpulver och vispa sen ner i smeten.
6. Vispa upp äggvitorna till ett vitt skum (ska bli så hårt att du kan vända skålen uppochner).
7. Vispa ner sockret och vispa en stund, ska bli vitt och glansigt.
8. Bred ut kaksmeten på plåten. Bred över marängen och toppa med mandeln. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min.
9. Vispa grädden med vaniljsockret och om du behöver skiva din frukt. När kakan svalnat dela den på mitten. Bred grädden över ena halvan, toppa med frukten och lägg sen på den andra delen av kakan. Riv choklad över.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

Michelle ,
Åh vad gott det ser ut tack för receptet 💕
michellefrandell.blogg.se
shinelikeapearl
shinelikeapearl,
Så lite så ❤️
nouw.com/shinelikeapearl
Yela,
Åh detta är ju min favorittårta! Min mamma brukar baka den & den är så magiskt god 😍 Måste verkligen testa ditt recept, är de krångligt att göra? Tack för recept❤️
beautyela.se
shinelikeapearl
shinelikeapearl,
Samma här så gott 😍 Nej ganska enkelt ❤️
nouw.com/shinelikeapearl