Pizzabullar

Det här behöver du till ca 35 st:

Deg:
50 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1 msk strösocker
1 st ägg
ca 13 dl vetemjöl

Fyllning:
2 dl ketchup
3 - 400 g skinka
4 dl riven ost
1,5 msk pizzakryddor (inte nödvändigt, jag gör utan)

Pensling:
1 st ägg

Garnering:
1 dl riven ost

Såhär gör du:
1. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37 grader.
2. Smula ner jästen i bunken och tillsätt mjölk blandningen. Rör om så att jästen löser upp sig.
3. Tillsätt ägget, socker, salt och ca. 12 dl vetemjöl. Arbeta ihop till en smidig deg, ska bli lätt kladdig. Tillsätt ev. mer mjöl.
3. Låt jäsa i 30 minuter.
4. Hacka skinka i små bitar, blanda i kryddorna.
5. Arbeta degen lite och dela den i tre delar.
5. Kavla ut till en rektangel, 1/2 cm tjock.
6. På varje del bred på ketchup, men lämna ca. 1 cm utan ketchup på ena långsidan, (så att rullen håller ihop senare).
6. Strö på 1/3 av fyllningen på varje rektangel, skinkan med kryddor och osten (spara lite ost till garnering).
7. Rulla ihop som en rulltårta.
8. Sätt på ugnen på 225 grader.
9. Skär rullen i 2 cm tjocka skivor och lägg på en plåt. Låt jäsa i 15-20 minuter.
10. Pensla på med uppvispat ägg.
Strö lite ost på bullarna som garnering.
11. Gräddas mitt i ugnen i ca. 8-12 minuter.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer