Potatis- och purjolökssoppa + scones

Till soppan:
600 g potatis
1 purjolök
1 tsk olja
ca 1 l grönsaksbuljong
3 dl vispgrädde
2 msk finhackad persilja
salt och peppar

Såhär gör du:
1. Skala och dela potatisen i mindre bitar. Skär upp purjolöken.
2. Fräs purjolöken i oljan i en större kastrull.
3. Tillsätt potatis och buljong och koka tills potatisen är mjuk, ca 15 minuter. Här kan du passa på att göra scones.
4. Mixa soppan slät.
5. Tillsätt grädden och koka upp.
6. Finhacka persiljan och vänd ner. Smaka av med salt och peppar.

Till scones:
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
25 g smör eller margarin
1 dl mjölk

Såhär gör du:
1. Starta ugnen på 250 grader.
2. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt.
3. Ha i smöret och nyp ihop.
4. Ha i mjölken och rör ihop till en kladdig deg.
5. Klicka ut 4 valfria formar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 10 - 12 minuter.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229