Praliner med hallontryffel

Receptet är till ca 15 st.

Det här behöver du till pralinskalen:
250 g vit choklad
2 msk neutral olja

Det här behöver du till fyllningen:
75 g frysta hallon
200 g vit choklad
2 msk smör

Såhär gör du:
1. Börja med att göra fyllningen genom att hacka chokladen. Koka upp hallonen under omrörning och låt koka ca 1 min. Sila de sen och lägg tillbaka i kastrullen. Häll i chokladen och rör runt tills den smält helt, hinner den inte smälta ta tillbaka den på plattan och rör ihop. Ha i smöret och rör till en jämn smet. Låt kallna.
2. Hacka chokladen till pralinskalen och lägg i en bunke. Smält i mikron, ca 30 sekunder åt gången.
3. När den är helt smält häll i oljan och rör till en jämn smet.
4. Häll chokladen i pralinformar (spara till botten dock, du kan även hälla tillbaka det överflödiga från formarna), se till att den är fylld så får du lättast enda upp i kanterna.
5. Vänd formarna uppochner på ett bakplåtspapper så all överflödig choklad rinner ut, skapa av ovansidan med en kniv. Ställ i kyl eller frys.
6.Ta ut pralinformarna, klicka eller spritsa i fyllningen (spara några millimeter på toppen). Ställ i kyl eller frys igen tills de stelnat.
7. Ta ut och täck med resten av chokladen, skrapa ovansidan ren med en vass kniv och sen in i kyl/frys igen.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

sarasara
sarasara,
😍😍😍
nouw.com/sarasara
Sannaevelyne
Sannaevelyne,
Blir verkligen lika imponerad varje gång du lägger upp sådana här inlägg! Så duktig du är, det ser alltid köpt ut! Förstår inte hur man alltid kan få alla lika fina 😍
nouw.com/sannaevelyne
Natascha ,
Jag blir så jävla impad varje gång.. Shit va duktig du är❤️ jag har faktiskt planer på att gå igenom din "bakblogg" under helgen och försöka finna lätta, goda men också frysbara bakverk till 3 kommande Mars-kalas. Kanske kan du tipsa liv om något? Jag tänker en hård kaka, en mjuk kaka och choklad?
natascha.bloggplatsen.se