Praliner med hallontryffel

Receptet är till ca 15 st.

Det här behöver du till pralinskalen:
250 g vit choklad
2 msk neutral olja

Det här behöver du till fyllningen:
75 g frysta hallon
200 g vit choklad
2 msk smör

Såhär gör du:
1. Börja med att göra fyllningen genom att hacka chokladen. Koka upp hallonen under omrörning och låt koka ca 1 min. Sila de sen och lägg tillbaka i kastrullen. Häll i chokladen och rör runt tills den smält helt, hinner den inte smälta ta tillbaka den på plattan och rör ihop. Ha i smöret och rör till en jämn smet. Låt kallna.
2. Hacka chokladen till pralinskalen och lägg i en bunke. Smält i mikron, ca 30 sekunder åt gången.
3. När den är helt smält häll i oljan och rör till en jämn smet.
4. Häll chokladen i pralinformar (spara till botten dock, du kan även hälla tillbaka det överflödiga från formarna), se till att den är fylld så får du lättast enda upp i kanterna.
5. Vänd formarna uppochner på ett bakplåtspapper så all överflödig choklad rinner ut, skapa av ovansidan med en kniv. Ställ i kyl eller frys.
6.Ta ut pralinformarna, klicka eller spritsa i fyllningen (spara några millimeter på toppen). Ställ i kyl eller frys igen tills de stelnat.
7. Ta ut och täck med resten av chokladen, skrapa ovansidan ren med en vass kniv och sen in i kyl/frys igen.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

Amandamalmflod
Amandamalmflod,
Älskar värkligen sådan här typer av inlägg med baktipps ❤️ så spänande att kunna läsa någon annans resept ❤️
nouw.com/amandamalmflod
Natascha ,
Jag blir så jävla impad varje gång.. Shit va duktig du är❤️ jag har faktiskt planer på att gå igenom din "bakblogg" under helgen och försöka finna lätta, goda men också frysbara bakverk till 3 kommande Mars-kalas. Kanske kan du tipsa liv om något? Jag tänker en hård kaka, en mjuk kaka och choklad?
natascha.bloggplatsen.se