Praliner med kaffeganache

Det här behöver du till pralinskalen:
200 g mörk choklad (jag använde Lindt 70%)
1 msk neutral olja

Det här behöver du till fyllningen:
125 g mörk choklad
40 ml espresso
30 ml grädde
1 tsk socker
10 g smör

Såhär gör du:
1. Hacka chokladen till pralinskalen och lägg i en bunke. Smält i mikron, ca 30 sekunder åt gången.
2. När den är helt smält häll i oljan och rör till en jämn smet.
3. Häll chokladen i pralinformen (spara till botten dock, du kan även hälla tillbaka det överflödiga från formen), se till att den är fylld så får du lättast enda upp i kanterna.
4. Vänd formen uppochner på ett bakplåtspapper så all överflödig choklad rinner ut. Ställ i kyl eller frys.
5. Hacka chokladen till fyllningen.
6. Koka upp grädde, socker och espresso.
7. Ta av och blanda i den hackade chokladen och rör om tills den smält helt. Ta sedan i smöret och rör till en jämn smet.
8. När den kallnat ta ut pralinformen, häll ganachen i en spritspåse och fyll sedan pralinskalen (spara någon millimeter). Ställ i kyl eller frys igen tills de stelnat.
9. Ta ut och täck med resten av chokladen, skrapa ovansidan ren med en vass kniv och sen in i kyl/frys igen.
10. När de stelnat ta ut de ur formen, förvara i kylen.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

Jen
,

Hej, vilka redskap använder du för att göra de? 😊 är amatör på bakning och tänkte beställa pralin-formar och det som behövs för att tillreda dina saffrans- samt kaffepraliner 😍 så duktig 🥳

shinelikeapearl
shinelikeapearl,

Hej, vad kul 🥰 Jag har en silikonform men sen bara vanliga saker man har som kniv och liknande. Eventuellt en spritspåse till fyllningen men de köper jag engångs på typ Ica. Lycka till 🥰

nouw.com/shinelikeapearl