Praliner med saffransganache

Det här behöver du till pralinskalen:
250 g vit choklad
2 msk neutral olja

Det här behöver du till fyllningen:
1 dl vispgrädde
0,5 g saffran
250 g vit choklad

Såhär gör du:
1. Börja med att göra fyllningen genom att hacka chokladen. Koka upp grädden tillsammans med saffran. Blanda i chokladen och rör tills den smält helt. Låt kallna, eventuellt i kyl.
2. Hacka chokladen till pralinskalen och lägg i en bunke. Smält i mikron, ca 30 sekunder åt gången.
3. När den är helt smält häll i oljan och rör till en jämn smet.
4. Häll chokladen i pralinformar (spara till botten dock, du kan även hälla tillbaka det överflödiga från formarna), se till att den är fylld så får du lättast enda upp i kanterna.
5. Vänd formarna uppochner på ett bakplåtspapper så all överflödig choklad rinner ut, skapa av ovansidan med en kniv. Ställ i kyl eller frys.
6. Ta ut pralinformarna, klicka eller spritsa i fyllningen (spara några millimeter på toppen). Ställ i kyl eller frys igen tills de stelnat.
7. Ta ut och täck med resten av chokladen, skrapa ovansidan ren med en vass kniv och sen in i kyl/frys igen.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

Hannas krypin,

Men så enkelt det låter att göra ändå. Har alltid tänkt att det är svårt att göra praliner men på det här sättet kan nog till och med jag lyckas. Blev galet sugen på choklad, haha!

hannafialotta.blogg.se
shinelikeapearl
shinelikeapearl,
De är det. Så himla gott!
nouw.com/shinelikeapearl