Praliner med vaniljkaramell

Receptet är till ca 20 st.

Det här behöver du till pralinskalen:
300 g mörk choklad
2 msk neutral olja

Det här behöver du till fyllningen:
200 g socker
130 g 40% grädde
1 vaniljstång
60 g smör
1 g salt

Såhär gör du:
1. Hacka chokladen till pralinskalen och lägg i en bunke. Smält i mikron, ca 30 sekunder åt gången.
2. När den är helt smält häll i oljan och rör till en jämn smet.
3. Häll chokladen i pralinformar (spara till botten dock, du kan även hälla tillbaka det överflödiga från formarna), se till att den är fylld så får du lättast enda upp i kanterna.
4. Vänd formarna uppochner på ett bakplåtspapper så all överflödig choklad rinner ut, skapa av ovansidan med en kniv. Ställ i kyl eller frys.
5. Gör under tiden fyllningen. Smält sockret i en kastrull under omrörning, ska bli helt smält och gyllenbrunt. Tillsätt grädden, innehållet från vaniljstången och salt. Koka snabbt ihop till en jämn smet. Ta bort från plattan och ha i smöret och rör till en jämn smet. Låt kallna.
8.Ta ut pralinformarna, klicka eller spritsa i fyllningen (spara några millimeter på toppen). Ställ i kyl eller frys igen tills de stelnat.
9. Ta ut och täck med resten av chokladen, skrapa ovansidan ren med en vass kniv och sen in i kyl/frys igen.
10. När de stelnat ta ut de ur formen, förvara i kylen. Om du vill, doppa eller pendla med ätbart glitter.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer

Orsakulla mamma vid 20 specialpedagog
Men du hur gott och sedan så fint?! Det där ser ju nästan ut som silver ju! Skulle vilja prova detta tänker jag, hur fin present att ge bort dessutom 😊
www.saramadeleine.se
Beccxans
Beccxans,
Men gud så gott det här lät och så fina 😍. Det här måste jag prova någon gång!
nouw.com/beccxans
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229