Rabarberkaka med pajsmulor

Fick lite inspiration av Linda men gjorde en egen varian, så gott!

Till kakan:
150 g smör eller margarin
2,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
1,75 dl vetemjöl

3 stjälkar rabarber
1 msk potatismjöl
2 msk strösocker

Till pajsmulorna:
125 g smör eller margarin
2 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
1 dl havregryn

Såhär gör du:
1. Starta ugnen på 180 grader. Smöra och bröa en springform på ca 23 - 24 cm.
2. Blanda ihop alla ingredienser till pajsmulorna och ställ åt sidan.
3. Smält smöret till kakan. Ha i resterande ingredienser och rör ihop till en jämn smet. Häll i formen.
4. Skala rabarbern och skär i bitar. Blanda med potatismjöl och socker. Fördela över kaksmeten. Smula sen över pajsmulet.
5. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter. Låt kallna.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar

Kommentarer